Ключът към успешните продажби

Ключът към успешните продажби

Вероятно сте забелязали, че някои хора имат по-голям успех в продажбите отколкото други. Отдавна експертите спорят защо се получава така. Ако погледнем по-общо въпроса, продажбите са просто въпрос на контакти с други лица или група от хора. Ето кои са основните правила, които трябва да спазвате, за да сте добри в тази област според Harvard Business Review.

Първо слушайте

най-успешните хора в продажбите не са тези, които говорят просто, за да не мълчат. Това са онези, на които ако кажете, че имате плазмен телевизор ще ви попитат какво гледате на него и кой друг от семейството ви гледа телевизия. Най-важното е, че те обръщат внимание на това, което казвате, слушат ви внимателно и го анализират.

Подчертайте ползите, без да преувеличавате

Тези, които са добри в продажбите, говорят за ползите на продуктите си. Това не означава да преувеличавате, но трябва да можете да изведете и защитите убедително качествата на това, което продавате. Най-добрите лидери са тези, които успяват да накарат екипа си да се съсредоточи върху резултатите, каквито и да са те.

Не се притеснявайте от критиките

Добрите в продажбите ви позволяват да спорите за цената или качеството. Те искат да чуят какво мислите и дават възможност да изразите гледнта си точка. И още нещо - хората, които имат успех в продажбите, обикновено не се притесняват да поискат подкрепа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ