Компаниите, които подкрепиха "Намали с 10" - БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП

Компаниите, които подкрепиха Намали с 10 - БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП

Компаниите, които подкрепиха "Намали с 10" - БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП

Както ви обещахме в специална поредица, която стартира от днес ще ви представяме фирмите и компаниите, които се присъединяват към нашата инициатива за стимулиране на потреблението „Намали с 10”. Започваме с тези, които вече обявиха своите промоции в подкрепа на кампанията.

БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП е марка с 50-годишна история, която се е наложила като символ на доверие и професионализъм на българския застрахователен пазар.

ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" е основано на 31 юли 1961 г. Оттогава компанията развива всички видове застраховане и презастраховане като авиационно и морско застраховане, в които има водещо място на българския застрахователен пазар, карго и имуществено застраховане, застраховане на МПС и строително-монтажни рискове, лично застраховане и други.

През 1967 г. Дружеството регистрира своя брокерска компания в Лондон. От 1999 г. тя е преименувана на Еuropean Insurance and Reinsurance Brokers.

За покриването на специфични нужди на своите клиенти ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" учредява няколко дъщерни компании:

• През 1994 г. – Булстрад Живот АД за различни видове застраховки "Живот".

• През 1998 г. – "Булстрад Сървисиз енд Кънсалтинг" ООД за осъществяване на стопанска дейност, включително отдаване на коли под наем.

• През 2003 г. – Булстрад Здравно осигуряване АД, преименувано през 2007 г. на Булстрад Здраве АД, за доброволно здравно осигуряване на корпоративни и индивидуални клиенти.

• През Април 2009 г. – Булстрад Здраве АД е преименувано Булстрад Здраве Виена Иншуранс Груп АД.

През юли 1999 г. e подписан договор за продажба на 31% от акциите на ЗПАД БУЛСТРАД на Ти Би Ай Ейч Груп. В рамките на следващите седем години Ти Би Ай Ейч Груп (чрез БЗП Груп ЕАД) придоби 97% от капитала на Булстрад.

От април 2007 мажоритарен акционер на дружеството е ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП - компания с над 180-годишна история в областта на застраховането.

Дружеството предлага над 100 вида застраховки, предназначени за индивидуални клиенти и фирми, а над 650 000 индивидуални и бизнес клиенти се довериха на услугите на компанията само през изминалата година.

Булстрад Виена Иншурънс Груп членува в престижни международни застрахователни организации като Международния съюз за морско застраховане от 1974 г. и Международния съюз на авиационните застрахователи от 1980 г.

Финансовата стабилност на ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП е гарантирана от закупените презастрахователни покрития по основните видове застраховки. Наши партньори са чуждестранни презастрахователи, които са водещи на международния пазар и имат висок кредитен рейтинг като SCOR Reassurance, Swiss Re, Hannover Re, Lloyd's Underwriters и други.

В КАМПАНИЯТА „НАМАЛИ С 10” БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП УЧАСТВА С 10% НАМАЛЕНИЕ НА ЗАСТРАХОВКИТЕ СИ ЗА ДОМАШНО ИМУЩЕСТВО, КАРГО ПРЕВОЗИТЕ И ЗАСТРАХОВКАТА СРЕЩУ ЗЛОПОЛУКА НА МЕСТАТА В МПС.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ