Кредитирането на бизнеса се ускорява

Кредитирането на бизнеса се ускорява

Кредитирането на бизнеса се ускорява

Над 7 пъти се е увеличила скоростта на усвояването на бизнескредити от 2009 досега. Такива са впечатленията на Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК, които той сподели днес по време на подписването на четвъртия пореден транш за подпомагане на българските малки и средни предприятия от Европейската инвестиционна банка.

"При първото споразумение получихме 25 млн. евро, който усвоихме за близо 35 месеца, а миналата година, когато подписахме договора за третия транш, ресурсът от 50 млн. евро усвоихме за по-малко от 5 месеца. Интересът е голям и нашите очаквания са, че подписаната днес кредитна линия ще бъде раздадена още по-бързо, изтъкна банкерът. Договорът бе подписан от него и Дитмар Думлих, който отговаря за България, Румъния и Кипър в ЕИБ. На церемонията присъстваше финансовият министър Петър Чобанов и посланика на Кралство Белгия НП Аник ван Калстер.

От 2009 г. досега подкрепените от СИБАНК бизнес проекти са за над 110 млн. евро. Средният размер им размер е 215 000 евро, като най-голям е интересът в секторите земеделие, производство и услуги. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ