Парното ще се плаща на равни вноски

Парното ще се плаща на равни вноски

Парното ще се плаща на равни вноски

Нова наредба за топлоснабдяване, изготвена от енергийното министерство, предлага през зимния период клиентите на топлофикациите да плащат сметките си за парно на 6 равни вноски. За топлата вода ще се плаща на 12 вноски.

Това обясни изпълнителният директор на "Топлофикация София" Стоян Цветанов, след като вчера беше изслушан в парламентарната енергийна комисия, съобщи БНР.

По думите на Цветанов новата наредба за топлоснабдяването, която най-вероятно ще бъде одобрена от ресорния министър Драгомир Стойнев, ще въведе справедливост при плащането на сметките за парно и топла вода.

По време на изслушването на ръководството на "Топлофикация София" стана ясно, че дружеството вече е готово за предстоящия отоплителен сезон.

Цветанов е убеден, че отоплителният сезон е гарантиран въпреки думите на шефа на "Булгаргаз" Димитър Гогов, че столичното парно дължи на доставчика около 56 милиона лева и че е възможно отношенията между двете дружества да стигнат до съда.

"Така, както и предходни години сме намирали решение на проблема, смятам че и тази година ще има", каза Стоян Цветанов.

"Топлофикация София" вече е четвърти играч на пазара на дяловото разпределение в столицата. "Започнахме със 17 сгради, в момента предоставяме услугата дялово разпределение на над 750 сгради", заяви шефът на дружеството.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ