Подгответе се за бъдещето сега!

Подгответе се за бъдещето сега!

Подгответе се за бъдещето сега!

Със сигурност познавате мениджъри, които от десетилетия са на постовете си. Тяхното нежелание да ги напуснат е съвсем разбираемо. Много висши ръководители се асоциират с позицията, която заемат.  После, когато всичко приключи, те няма да имат корпоративен самолет, телефонните разговори ще намалеят, хората няма да ги спират на излизане от залата за съвет. Когато се пенсионират, те губят най-голямото си съкровище – влиянието си.

Подгответе се за бъдещето сега. Погрешно схващане е, че наследството е нещо, за което човек трябва да мисли в последните си работни години. Започнете да градите наследство от първия си работен ден. Заемете се с младото поколение и започнете да го обогатявате, не го оставяйте неподготвено.

Предизвикателството пред лидерите, които „слизат от кораба” е развитието. Ето някои предложения, които ще ви помогнат да насочите усилията към живота извън работата си.

Пазете близките си отношения. За повечето от нас, семейството е най-важното. Бъдете сигурни, че отделяте достатъчно внимание на хората, които обичате най-много. Ще има дни и месеци, когато работата ще е на първо място, но никога не спестявайте жестове към тях. И не забравяйте приятелите си.

Намерете страст извън работата си. Ако имате достатъчно късмет да работите това, което обичате, може да ви е трудно да си намерите хоби, което също да обичате. Но се опитайте да го откриете и инвестирайте в него, независимо дали е голф, танци, театър. Просто намерете нещо, което обогатява живота ви - и направете път за него.

Давайте от себе си. Намерете начин да дадете на вашата общност. Дефиниция на Общността е това, което искате да бъдете, там където живеете, където прекарвате свободното се време или където търсите утеха. Да, времето ви е ограничено, но много от тези, които живеят най-пълноценно са най-натоварените!

Джон Балдони за Harvard Business Review

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ