„Гранд Каньон“ в София - правителството го одобри

 „Гранд Каньон“ в София - правителството го одобри

Кабинетът даде днес зелена светлина на амбициозен проект, наречен още по-амбициозно "Гранд Каньон-София".  Правителството одобри на заседанието си днес проект на меморандум за разбирателство между кабинета и "Гаранти-Коза България" ЕАД - инвеститор на проекта, съобщи пресслужбата на кабинета. 

"Гранд Каньон-София", по замисъл, ще представлява голям туристически и развлекателен комплекс в столичния район "Младост" върху терени, собственост на инвеститора - на мястото на някогашната "Нова Деница". Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 120 млн. лева. С парите ще бъдат издигнати хотел, шопинг мол, парк със зелени площи, амфитеатър, детска площадка, скейт парк.

С въвеждането в експлоатация на обектите по проекта ще бъдат създадени около 240 нови работни места. Инвеститорът планира да вдигне на мястото комплекс със 765 апартамента, както и очна клиника, стана ясно миналата година. Разгъната застроена площ на комплекса с наименование "Гранд Каньон" ще е 138 хил. кв.м, а парковата зона - около 20 хил. кв.м. Трите сгради в комплекса ще се казват "Витоша", "Пирин" и "Рила".

Очаква се строежът на комплекса да приключи през януари 2018 г. 

Garanti Koza е сред най-големите турски компании. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ