Прогнозите на най-големите компании в света за глобалната икономика

Прогнозите на най-големите компании в света за глобалната икономика

Прогнозите на най-големите компании в света за глобалната икономика

Лидерите в различните индустрии дават интересни прогнози за това какво ще се случи с глобалната икономика. Business Insider ги обобщава с коментар, че те очертават интересните тенденции на пазара, които предстоят в следващата година. 

Вижте ги!

Yum! Brands: Африка е следващия голям пазар за бързо хранене

"До края на годината се очаква около 20 африкански страни да добият огромен потенциал за растеж. Очакваното нарастване на населението в африканските страни като Нигерия е смайващо и ние създаваме лидерски позиции на пазара с KFC, за да се възползваме от тази възможност."

„Филип Морис”: В страните с изоставащи икономики, хората ще пушат по-малко

"В Европейския съюз общият обем на пратки от цигари е намалял с 9,4% през това тримесечие, главно поради по-слабия общ пазар, особено този в Южна Европа."

Freeport-McMoRan: Автомобилната индустрия на САЩ се връща към нива отпреди кризата

"В САЩ нашия пазар е подкрепен от автомобилната индустрия, която сега се връща към предкризисните нива от 2008 г. Като цяло в САЩ търсенето на мед е по-силно от цялостното представяне на американската икономика”.

Southwest Airlines: Авиообслужването на малки градове ще спре, заради високите цени на горивата

"Всяка авиокомпания продължава да прави агресивни, но разумни промени в графика. Световни градове се добавят в AirTran. Малките градове, които не се вместват ще отпаднат от графиците за обслужване, заради високите разходи за гориво."

Chipotle: Сушата вероятно ще доведе до по-високи разходи за храни

"Условията на пълна година в инфлация и скорошните екстремни метеорологични условия вероятно ще окажат натиск върху нашите разходите за храна по-късно през годината. В допълнение към по-високите очаквани цени на авокадото и говеждото месо, ще има вероятно допълнителен натиск върху млечните продукти и пилешкото. "

Intel: Развиващите се пазари като Китай и Бразилия ще се забавят

Развиващите се пазари особено Китай и Бразилия все още се представят добре, но страдат от корекциите на БВП и валутните колебания. Взети заедно, тези фактори водят до корекция на очакванията ни за второто полугодие. Ние очакваме пълен растеж на годишните приходи в размер на 3% до 5% в сравнение с нашето предварително очакване за високи едноцифрени числа."

Mattel: Децата в развиващите се пазари ще играят с по-хубави играчки

Данните показват, че въпреки последните икономически предизвикателства Европа остава сравнително стабилна през май 2012 г., което укрепва нашето убеждение, че производството на детски играчки се справя добре в трудни икономически времена. Ние продължаваме да виждаме общото нарастване на производство на детски играчки, което се дължи на положителните демографски тенденции в нововъзникващите и развиващите се пазари.

Sherwin-Williams: Началното подобрение на пазара в САЩ е в страхотна форма

Ние сме оптимисти, че вътрешните архитектурни обеми на пазара на бои, основно в жилищните сегменти, ще останат положителни, а и индустриалното търсене ще се подобри.

CSX: Евтиният природен газ ще намали търсенето на въглища

Търсенето на въглища е намаляло с 37%, тъй като цените на природния газ остават ниски, което води до непрекъснатото изместване на въглищата от пазара.

Microsoft: Търсенето на персонални компютри в световен мащаб е плоско

Що се отнася до пазара на персонални компютри той е приблизително слаб това тримесечие с около 85 милиона продадени компютри. Търсенето на компютри за бизнеса са е повишило с 1%.

American Express: Търсенето на куриерски услуги от малкия бизнес и потребителите спада

За второто тримесечие на 2011 г. бизнесът в сферата на малкия бизнес е спаднал с 2% в сравнение с 1,5% за същото тримесечие на миналата година. И това е тенденция, която продължава.

Sean Gallup: Американските камиони застаряват

Производството на тежкотоварни камиони ще се забави през втората половина на годината, а това ще доведе до по-малко поръчки. Но нека също да погледнем и факта, че тук средната възраст на камионите е 6.69 години. Това е най-старият запас.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите