Германски милиардер стана най-големият акционер в Lufthansa

Германски милиардер стана най-големият акционер в Lufthansa

Германски милиардер стана най-големият акционер в Lufthansa

Германският милиардер Клаус-Михаел Кюне става най-големият акционер в Lufthansa след като увеличи дела си от 10 на 15%, съобщиха от авиокомпанията. 14% от акциите на компанията са собственост на германското правителство, което спаси авиокомпанията от фалит по време на пандемията. Сумата на сделката не се съобщава, но въз основа на цената на акциите при днешната търговия такъв дял е на стойност €330 млн. Акциите на Lufthansa поскъпнаха с 2,4% след новината за промяната в дяловата собственсто.

Клаус-Михаел Кюне е един от най-богатите бизнесмени в Германия. Миналата година той беше най-богатият човек в Германия, според класацията на Bloomberg, сега той е на второ място сред германските милиардери в класацията на Forbes със състояние от $32,7 млрд.

Кюне притежава контролен пакет от швейцарската логистична компания Kuehne + Nagel, чийто съосновател е неговият дядо Август Кюне, както и 30-процентов дял в германския контейнерен превозвач Hapag Lloyd.

Напоследък Lufthansa, подобно на други големи европейски авиокомпании, се сблъсква с проблеми поради увеличеното търсене на полети и недостига на персонал. Авиокомпанията вече отмени над 3000  полета и се извини на клиентите за причинения хаоса от многобройните отменени полети.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ