Илон Мъск попадна в Книгата на рекордите на Гинес

Илон Мъск попадна в Книгата на рекордите на Гинес

Илон Мъск попадна в Книгата на рекордите на Гинес

Илон Мъск може да добави нова титла към автобиографията си: Носител на световен рекорд на Гинес.

Самоопределилият се като „Технокрал“ на Tesla влезе в книгата на рекордите благодарение на своята ужасна 2022 г., при която богаството му се сви с поне 182 млрд. долара, съобщи организацията, цитирайки данни на Forbes.

От Книгата на рекордите на Гинес посочват, че макар „точният размер на загубата на Мъск е почти невъзможно да бъде установен“, като някои медии медии изчисляват, че неговото състояние се е сринало с повече от 200 млрд. долара, собственикът на Twitter със сигурност е унищожил предишния рекорд – загуба от 58,6 милиарда долара на японския предприемач и главен изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон през 2000 г.

Свиващото се състояние на Мъск до голяма степен се дължи на стръмния спад на акциите на Tesla, които загубиха приблизително 65% от стойността си през най-лошата година в историята на компанията.

Загубата беше достатъчна, за да го свали от позицията на най-богатия човек в света - титла, която сега се държи от магната в сферата на луксозните стоки Бернар Арно.

Разбира се, Мъск не е единственият милиардер, чието състояние претърпя тежък удар през 2022 г. Американските милиардери загубиха общо 660 млрд. долара миналата година, съобщи Си Ен Би Си по-рано.

Колосалният срив при Мъск спаси основателя на Amazon Джеф Безос от този негативен рекорд, като загубата на Безос от 80 млрд. долара през 2022 г. щеше да е достатъчна за първото място в класацията, ако не беше Мъск.

Рекордът на Масайоши Сон беше задминат и от главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг, чието богатство се сви със 78 млрд. долара.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ