iPhone 4S с премиера у нас на 11 ноември

Феновете на Apple у нас най-накрая ще могат да се сдобият с най-новия смартфон на компанията - iPhone 4S. Той ще бъде пуснат в България на 11 ноември, а заявки за него ще могат да се правят още на 4 ноември. Това стана ясно от съобщение на Apple.

В него се казва, че от 11-и ноември смартфонът вече ще може да бъде купен в България, Гърция, Румъния, Португалия, Малта, Албания, Армения и Черна гора, Гватемала, Ел Салвадор и Хонконг.

В САЩ мобилното устройство се предлага в два цветови варианта - черен и бял - на препоръчителна цена от $199 за модел с 16GB памет, $299 за модел с 32GB памет и $399 за модел с 64GB памет и при сключване на обвързващ договор за период от две години, се казва още в съобщението на Apple.

Какви ще се конкретните оферти на българския пазар зависи от местните партньори на компанията.

Смартфонът се продава през онлайн магазина Apple Store, официалните магазини на компанията и избрани упълномощени местни партньори.

iPhone 4S беше представен на 4 октомври, ден преди смъртта на съоснователя на Apple Стив Джобс. Смартфонът бе пуснат в продажба на 14 октомври и за два дни от него бяха закупени над 4 млн. броя.

Едно от най-големите нововъведения в iPhone 4S е внедрена функцията Siri за гласова навигация и общуване със смартфона. За да я демонстрира по време на презентацията вицепрезидентът на Apple Фил Шилер попита своя iPhone 4S какво ще е времето през деня, в резултат на което апаратът показа актуална прогноза на дисплея си. С глас вече ще може да се пишат и sms-и като първоначално iPhone 4S ще „разбира” само английски, немски и френски. Постепенно ще се добавя поддръжка и на други езици.

Корпусът на iPhone 4S е аналогичен на iPhone 4, но новият смартфон е много по-мощен, защото функционира на базата на двуядрения мобилен чип А5, който вече се използва в iPad 2. Производителността на графичната система на апарата е 7 пъти по-добра в сравнение с iPhone 4. Освен това е снабден с вградена камера, снимаща с резолюция 8 мегапиксела и с възможност за високочаствено видео. Добавена е и технологията AirPlay, позволяваща да се прехвърлят снимки от телефона на телевизора.

iPhone 4S също така поддържа технологията HSDPA+, чрез която могат да се предават данни със скорост до 14,4 мегабита в секунда.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ