Nokia пусна безплатен Wi-Fi в центъра на Лондон

Nokia пусна безплатен Wi-Fi в центъра на Лондон

Nokia пусна безплатен Wi-Fi в центъра на Лондон

Nokia пусна безплатен Wi-Fi интернет в централната част на Лондон. От днес до края на 2011 г., гражданите и посетителите на британската столица ще могат да използват високоскоростната услуга безплатно. Ако двата месеца се окажат успешни, финландската компания планира да пусне безплатен Wi-Fi за постоянно в началото на 2012 г. Проектът е най-големият подобен до момента и е планирано да бъде повторен в градове в Африка и Индия, където телекомуникационната инфраструктура е лоша.

"Пробният процес в Лондон ще ни помогне да разберем как хората използват интернет, за да можем да го подобрим в бъдеще", каза Крейг Хепбърн, директор на Nokia за цифровите и социалните медии. Безплатният Wi-Fi вече е широко достъпен в Лондон,по-специално във финансовия район на града. Проекти за Wi-Fi в Уестминстър, Кенсингтън и Челси, както и Хамърсмит и Фулъм и други региони са предвидени да бъдат заключителната част от осигуряването на безплатен интернет във всички точки на британската столица. 

Налице е също така план за предоставяне на безплатен Wi-Fi и в покрайнините на британската столица за Олимпиадата през 2012 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ