България

Политика

|

Общество

|

Безредици след протестно шествие в Благоевград

Безредици след протестно шествие в Благоевград

Относително по-спокойно премина третата вечер на протести в страната. По данни на полицията около 650 души в 9 града излязоха на улицата в знак на подкрепа към жителите на Катуница, които настояват Кирил Рашков и фамилията му да бъдат изселени. Те се събраха на демонстрации и бдения, за да почетат паметта на двете момчета, които починаха в петък и събота.

Горещата точка този път се оказа Благоевград, където са избухнали безредици в ромската махала след края на протестното шествиео. Двама роми са пострадали, а няколко души са арестувани. Протестното шествие е преминало през града без инциденти, но час по-късно са възникнали сблъсъци между скинари и роми в махалата след нападение на двама случайно срещнати представители на ромското малцинство. Полицията в града блокира изходите на ромския квартал. По-късно редът е бил възстановен. Седем младежи са били задържани. Сред тях има и 13-годишно момче, съобщава Дарик радио. 

По информация на МВР снощи не се е стигнало да нарушения на обществения ред. Демонстрации бяха организирани в столицата, във Варна, Велико Търново, Асеновград, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен. Най-масови са били проявите в Асеновград, където са се включили около 200 души. Там 10 души са били задържани.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ