Борисов нарече "провокация към държавата" съдебните решения за свобода на арестантите от "Килърите" и "Всичко коз"

Борисов нарече провокация към държавата съдебните решения за свобода на арестантите от Килърите и Всичко коз

Борисов нарече "провокация към държавата" съдебните решения за свобода на арестантите от "Килърите" и "Всичко коз"

Пускането на част от задържаните при операциите „Килърите” и "Всичко коз" е провокация към държавата, коментира премиерът Бойко Борисов.

Висш съдебен съвет, който е изцяло избран и в него са изпратени представители на БСП, ДПС и НДСВ не може да е висш съдебен съвет, който да направи реформата в съдебната система, добави Борисов.

Апелативният съд в София днес освободи от ареста задържаните в т.нар. полицейска операция "Всичко коз" за източване на ДДС и пране на пари. Малко по-късно същият съдебен състав освободи и четирима от задържаните при операция „Килърите”. Съдът наложи на Янко Попов, Васил Костов, Георги Петков и Петър Стоянов-Сумиста по-лека мярка „подписка”. В ареста остава единствено Методи Иванов заради незаконно притежание на оръжие.

Магистратите смятат, че няма доказателства, че те са организирана престъпна група „Килърите” и че са извършили убийства, едно от който е на самоковския бизнесмен Юри алев. Според експертиза, откритият в дома на Методи Иванов автомат „Калашников”, не е оръжието, с което е стреляно по Галев. Според апелативните съдии няма мотив за убийството на Галев, което не може да обвърже задържаните със стрелбата по него.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ