В млякото за 9 ст. няма мляко

В млякото за 9 ст. няма мляко

„Киселото мляко от 9 стотинки, което стана хит на пазара в последно време, е с растителна мазнина и това го пише на етикетите. Купувачите обаче често пренебрегват написаното заради цената”, обясни зам.-председателят на Асоциацията на млекопреработвателите у нас Симеон Присадашки.

Асоциацията организира кръгла маса, за да се опълчи срещу дъмпинговите цени на продуктите, които са издигани в култ при отварнето на новите молове, но не отговарят на стандартите за качество на съдържанието. „Ниските цени не помагат на никого - нито на производителя, нито на преработвателя на млечни продукти, нито на потребителя”, изрази мнението си Присадишки.

За да е качествено киселото мляко, то трябва да е направено със свежо мляко, може и сухо мляко до 3 процента, и свежа закваска, разясни експертът.

Наличието на консерванти във всички млека той отдаде на глобализацията на пазарите, тъй като няма търговска верига, която ще поиска мляко със срок на годност 3-4 дни. А разликата във вкуса Присадашки обясни със съвременните технологии при производството на кисело мляко, които се различават от технологиите в миналото.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Тръмп заплашва с допълнителни 10% мита страните, които се присъединяват към „антиамериканската“ политика на БРИКС
Бизнесът на Шуменското плато иска компенсации заради издирването на черния леопард
Германският президент обеща подкрепа за запазване на свободата на Литва
Врeмето: Горещините продължават
На днешната дата 7 юли. Европейски ден на шоколада
Революцията в управлението: Защо добрите мениджъри нарушават всяко правило?
Броят на нелегалните мигранти, които пристигат на Крит от Либия, се увеличава
Петролът поевтиня, след като ОПЕК+ обяви по-голямо от очакваното увеличение на производството през август