ЕКОПАК стартира училищно 3D турне във Варна

ЕКОПАК стартира училищно 3D турне във Варна

ЕКОПАК стартира училищно 3D турне във Варна

Екологичната образователна програма на ЕКОПАК България за насърчаване на разделното събиране на отпадъци сред децата стигна и до Варна след успеха й в София, Смолян и Бургас, стана ясно на пресконференция днес.

В морската ни столица вече е 3D бусът на Екопак - модерен и мобилен център за обучения и презентации, който представя по интересен и интерактивен начин проблема с разделното събиране пред учениците от 1-ви до 4-ти клас.

Програмата на 3D буса е съобразена с интересите на децата от възрастовата група. „Знаем, че е трудно да задържиш вниманието на учениците, особено, когато се опитваш да ги накараш да научат нещо. Затова избрахме да ги запознаем с разделното събиране под формата на 3D филм и интерактивна игра с въпроси, вместо скучни лекции“, сподели днес изпълнителният директор на Екопак г-н Тодор Бургуджиев.

 Кампанията във Варна ще продължи до 21 декември като е предвидено в нея да преминат обучение децата от начална училищна възраст от 38 училища.

 Всяко от децата, посетило зелените часове на Екопак получава и подарък – семенца от ела, които трябва да засади.

 Досега над 11 000 ученика от 1 до 4 клас от София, Смолян и Бургас имаха въможността да се запознаят с разделното събиране и ползите от него в еко-автобуса на Екопак.

 Образователното турне на 3D бусът е само една от информационно-образователни инициативи за тази година на най-голямата организация у нас за разумно оползотворяване на отпадъците от опаковки.

Другите проекти включват: изпращане на материали и провеждане на еко часове в над 400 училищата във всички 96 общини в които Екопак оперира, пилотен проект „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки”, както и Еко шатрата на Екопак „Архитекти на бъдещето“, която стартира успешно миналата година и продължава и през тази година. През миналата година Еко шатрата посети 6 големи града и представи на над 50 000 души пълният цикъл на рециклиране на отпадъците от разделното им събиране до получаването на нови продукти.

 

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ