ЕКОПАК стартира училищно 3D турне във Варна

ЕКОПАК стартира училищно 3D турне във Варна

Екологичната образователна програма на ЕКОПАК България за насърчаване на разделното събиране на отпадъци сред децата стигна и до Варна след успеха й в София, Смолян и Бургас, стана ясно на пресконференция днес.

В морската ни столица вече е 3D бусът на Екопак - модерен и мобилен център за обучения и презентации, който представя по интересен и интерактивен начин проблема с разделното събиране пред учениците от 1-ви до 4-ти клас.

Програмата на 3D буса е съобразена с интересите на децата от възрастовата група. „Знаем, че е трудно да задържиш вниманието на учениците, особено, когато се опитваш да ги накараш да научат нещо. Затова избрахме да ги запознаем с разделното събиране под формата на 3D филм и интерактивна игра с въпроси, вместо скучни лекции“, сподели днес изпълнителният директор на Екопак г-н Тодор Бургуджиев.

 Кампанията във Варна ще продължи до 21 декември като е предвидено в нея да преминат обучение децата от начална училищна възраст от 38 училища.

 Всяко от децата, посетило зелените часове на Екопак получава и подарък – семенца от ела, които трябва да засади.

 Досега над 11 000 ученика от 1 до 4 клас от София, Смолян и Бургас имаха въможността да се запознаят с разделното събиране и ползите от него в еко-автобуса на Екопак.

 Образователното турне на 3D бусът е само една от информационно-образователни инициативи за тази година на най-голямата организация у нас за разумно оползотворяване на отпадъците от опаковки.

Другите проекти включват: изпращане на материали и провеждане на еко часове в над 400 училищата във всички 96 общини в които Екопак оперира, пилотен проект „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки”, както и Еко шатрата на Екопак „Архитекти на бъдещето“, която стартира успешно миналата година и продължава и през тази година. През миналата година Еко шатрата посети 6 големи града и представи на над 50 000 души пълният цикъл на рециклиране на отпадъците от разделното им събиране до получаването на нови продукти.

 

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ