Кабинетът назначи 11 нови областни управители

Кабинетът назначи 11 нови областни управители

Кабинетът назначи 11 нови областни управители

София, Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен и Смолян имат нови областни управители от днес с решение на Министерски съвет.

Пресслужбата на правителството обяви новите имена, заедно с кратки автобиографични данни.

Област София - Росен Малинов, депутат в 42-ото Народно събрание. Роден е през 1955 г. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски”. Бил е общински съветник в СОС от 1999 г. Роден е през 1955 г. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски”.

 Област Бургас – Павел Маринов. Роден е през 1964 г. Завършил е право във ВИ „Г. Димитров” (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии – Бургас. Преди това е бил изпълнителен директор на „Зона за обществен достъп Бургас” АД и общински съветник в местния парламент.

 Област Плевен – Илиян Йончев. Роден е през 1976 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен. Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт. От години работи на юридически длъжности в МУ – Плевен, като в момента е ръководител на направление „Кореспонденция”. Общински съветник е в ОбС – Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

 Област Габрово – Николай Григоров. Роден е през 1967 г. Има магистратури по история и по стопанско управление от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента е управител на „Отвес – консулт” ЕООД. Бил е депутат в 40-ото Народно събрание.

 Област Ловеч - Милко Недялков. Роден е през 1956 г. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Бил е редактор на регионални вестници и кореспондент на централни вестници за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч.

 Област Видин - Кръстьо Спасов. Роден е през 1947 г. и е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София, както и ВИНС – Варна. Областен управител на Видин в периода 2005-2009 г.

 Област Кърджали - Бисер Николов. Роден през 1970 г. Магистър от УНСС. Дългогодишен банков служител, в момента е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

 Област Враца – Венцислав Василев. Роден е през 1953 г. Завършил е топло и ядрена енергетика в ТУ – София и организация и управление на бизнеса в СА „Д. Ценов” – Свищов. Управител на „АЕСП-С” ЕООД, Козлодуй. Бил е два мандата общински съветник и председател на ОбС на Бяла Слатина.

 Област Добрич – Недко Марчев. Роден е през 1961 г. Завършил е зооинженерство във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина – Стара Загора, както магистратура по мениджмънт в ВИНС – Варна. Работил е като зооинженер в различни служби и фирми. Председател е на Общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007 г. и 2009-2013 г.

 Област Сливен – Корнелий Желязков. Роден е през 1962 г. Завършил е УНСС със специалност икономика и организация на промишлеността. До момента е заместник-кмет на Община Сливен.

 Област Смолян - Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник-областен управител на Смолян. Роден е през 1953 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ