България

Политика

|

Общество

|

Костов не вярва, че ще излезем от кризата

Костов не вярва, че ще излезем от кризата

„Няма данни за излизане от кризата, няма и откъде да се получи динамичен импулс, за да се излезе”. Такава е песимистичната прогноза на бившия премиер и лидер на ДСБ Иван Костов, която той сподели публично днес по БНР.

„Няма да се случат плановете на правителството за икономически растеж до края на тази година, а това допълнително ще увеличи дефицита”, коментира още той.

Костов посочи няколко индикатора в подкрепа на твърденията си, че на този етап не се вижда изход от кризата. "Единият от тях е намаляването на инвестициите въобще, включително относителният дял на инвестициите в БВП в другото полугодие, а другият е, че най-чувствителният показател - чуждестранните инвестиции, спада 4.8 пъти, което е изключително тежък удар върху българската икономика.", разясни той.

„Симеон Дянков се изправя пред огромно изпитание и ние всички искаме той да успее", каза още Иван Костов по повод на думи на финансовия министър, че догодина у нас няма да има криза, а икономиката ще отбележи ръст от 3%.

Лидерът на ДСБ прогнозира още, че това ще е най-тежкият политически сезон, но категорично заяви, че партията му няма да участва в преговори с БСП и ДПС за евентуален вот на недоверие. И ГЕРБ и министрите трябва да се захванат за работа, а не да разчитат само на медийно присъствие, посъветва той.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ