Най-интересното във вестниците на 4 август, сряда

Най-интересното във вестниците на 4 август, сряда

Най-интересното във вестниците на 4 август, сряда

Ако виждате вестници, пълни с меверейско-правосъдни и пенсионно-здравни новини, значи сте в България. С извинение, че плагиатстваме от себе си - т.е. от понеделнишкия преглед на печата, ама това е положението. Ние вестниците не ги измисляме, само ги четем. "МениджърНюз" обаче се заинати да изрови из печата нови теми и ето какво успя да съзре.

САЩ ни харесали нов шеф на митницата, съобщава "24 часа". "Американският посланик в София харесал за шеф на митницата ни 42-годишния Красимир Катев, се носи из нейните коридори. Джеймс Уорлик лансирал идеята си за бившия зам. финансов министър на НДСВ в средата на юли пред първите мъже в правителството", пише всекидневникът.

Браво на Уорлик! Методично и последователно решава стратегически, тактически и кадрови проблеми в родината ни. Остана му само да уреди неразбориите около главния мюфтия и може да отиде да оправя други народи.

В "Дневник" за нова - или поне позабравена - тема може да броим София - мръсна приказка, а в "Сега" - Държавата ще плаща до 2000 лв. на дете в частните училища

В "Новинар" грее Бойко настига Цветанов по рейтинг, в "Сега" същата вест е със заглавие Европейското потупване вдигнало рейтинга на Борисов, а в "Монитор" БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕМИЕР КАЧВА РЕЙТИНГ, лидерите на ЕС – в криза. Горките.   

"Стандарт" разкрива Гербер брани Бойко с кърваво писмо/Гратисчиите в партията "яхнаха" премиера, разяри се депутатът от Перник Петър Петров.

В "Труд" социологът Юлий Павлов се чуди Старата десница - партньор или опонент на ГЕРБ.

С това комай изчерпваме различните теми, но понеже нещо късо ни се получава прегледчето, ще трябва да се върнем на меверейско-правосъдните и пенсионно-здравните.

На меверейските шефове и магистратите, които освободиха арестантите от "Килъри" и "Всичко коз", са посветени карикатурата в "Сега", коментарите На кого да вярваме - на МВР или на съда ("24 часа") и Играта се оказа "без коз" ("Дневник"). Пак там четем интервю с Иванка Иванова, институт "Отворено общество": Изумително е отсъствието на прокуратурата в конфликта между съда и МВР. "Новинар" е интервюирал правозащитника Йонко Грозев Полицията в Кърджали е действала извън рамките на закона. В "24 часа" Велислава Дърева анализира За какво всъщност съдят Доган. Изводът й е доста смел: "След Тодор Живков това ще е вторият политически процес за 20 г. Де юре Тато го съдиха за едни хонорари, де факто - за политика и за да "откликнат" на обществените настроения. И не го осъдиха. Де юре Доган ще бъде съден за едни хонорари, де факто - за политика и за да "откликнат" на обществените настроения. Ще видим. Накрая ГЕРБ може да остане с едното барбекю. За утешение. Като няма мавзолей, и барбекюто е мавзолей."

Тъкмо се бяхме разтревожили, че новата шефка на парламентарната здравна комисия не е дала интервюта в абсолютно всеки вестник, и ето я - изгря и в "Сега" с дълбокомисленото заглавие В здравната система не са разрешени бързи и хаотични действия. Вече остана само "Музикален преглед"!

Не се подвеждайте по заглавието И рушветът мина на разсрочено плащане в "Труд" - Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, го питат естествено за пенсии и осигуровки. Държавата не трябва да внася за пенсия/Осигуровките е добре да се вдигнат с още 6 до 8 на сто, казва Христина Митрева, шефката на НОИ, в "Стандарт". Доколко актуални са мненията, не е много ясно, защото в "Дневник" има съвсем Последният вариант на пенсионно-осигурителната реформа.

Всъщност бяхме малко нечестни, като описвахме новите теми. Укрихме фундаменталното постижение на столичани, отразено в почти всички вестници - „Левски” и ЦСКА в люта битка за символ на София/Kампанията във Facebook стимулира чувство за гордост и принадлежност ("Монитор"). Укрихме го, първо, защото изпитваме известно неудобство от новината, и второ, защото на този факт тепърва ще се посвещават цели вестникарски трактати.

"МениджърНюз" ви пожелава гордо четене.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ