Най-интересното във вестниците на 8 юни, вторник

Най-интересното във вестниците на 8 юни, вторник

Най-интересното във вестниците на 8 юни, вторник

Най-интересни във вестниците днес са потребителските теми. Обаче новините не са добри. 23% по-скъп газ, по-скъпо парно и топла вода, Пенсиите няма да намалеят, но увеличението ще се забави, пише "Труд". Синята зона до 20 ч., пред мола до 22 ч., съобщава "24 часа". И коментира строго, но справедливо Синя зона и за дивана в хола: "Както е тръгнало, скоро и диванът в хола на столичани може да се окаже синя зона, в която човек ще се “паркира”, след като си е платил с есемес. [] Следващата стъпка ще обхване и часовете за сън, та да се напечелят най-после паяците. Срещу новите “екстри” обаче от общината отново идват само обещания в бъдеще време - за подземни паркинги, които тепърва предстои да се случат. Някога, но не сега, в кризата. С други думи - синята зона се превръща все повече в синоним на отявлено печалбарство, а не в начин градът да стане по-добро място за живеене".

Лимитът за прием в болниците пак е на хоризонта, добавя "Дневник" към лошите новини. Приносът на "Сега" е Забавянето на детски и помощи ще продължи и този месец

Лошите кредити надуват лихвите/Просрочените над 3 месеца заеми скачат притеснително, казва Виолина Маринова, шефката на Банка ДСК, в интервю за "Стандарт". 

Радостни очаквания може да събуди единствено намерението на НАП да прави томбола с касови бележки (Данъчни подаряват телевизори и печки срещу касови бележки, "Новинар"). Интимната мисъл е, че поблазнен от печалби, народът ще си иска платежните документи от продавачите и ще изкара наяве сивата икономика. Тази идея е съвсем нова - само на 15-ина години. Откакто бе въведен ДДС през 1994 г., я спряга всяко правителство. И нищо, защото няма да проработи -вероятността за печалба е по-малка и от онези 1 на 14 милиона при тотото. (Точно в този смисъл е свежият коментар на "Новинар" Томбола). Но карай, да се намираме на приказка.

На приказка се намират и вицепремиерите. Понеже всичко в държавата върви по мед и масло, Цветан Цветанов и Симеон Дянков се карат кой повече хваща каквото има за хващане - контрабанда, престъпници, данъчни измамници и други подобни. Дянков препоръча на МВР повече да работи, по-малко да говори. Препоръча, разбира се, възможно най-публично - по Би Ти Ви. Във вторник сутринта там ще е Цветанов, така че очаквайте ответни препоръки. Вицетата на пистата/Бойко знае как да превърне искрите между Цветанов и Дянков във фойерверки, коментира "Стандарт".

Какво точно ще осветят  фойерверките може би предстои да видим, но засега с просто око "Труд" са съзрели резултата от силно оспорваната борба с контрабандата - На Женския пазар: през 3 метра евтини цигари. В замяна на това Големите магазини може да останат без цигари, заплашва шефът на митниците от страниците на "Новинар".

Освен че делят несъществуващи заслуги какво друго правят управляващите? Просят си комлименти за уж свършеното и благословии за намеренията! Посланиците искат почтени съдии/Уорлик хвали кабинета за борбата с престъпността, докладва "Стандарт". Ако поемат и отговорността..., шегува се "Дневник" в редакционен коментар: "Напоследък видимо се забелязва тенденцията и управляващи, и опозиция все по-често да търсят подкрепа от посланици за вътрешните си проблеми.[] Със засилването на неблагоприятните ефекти от кризата и нуждата от непопулярни реформи паралелно с откровено започналата кандидатпрезидентска кампания можем да прогнозираме, че на посланиците ще им се "отвори" доста работа по отговорностите, които иначе трябва да носи политическият елит на държавата".

"МениджърНюз" ви желае отговорно четене.

Още заглавия:

Плод-зеленчук. Еликсири и отрова, Кеворк Кеворкян, "Труд"

Интуицията на Борисов срещу късмета на Първанов, Димитрана Александрова, "Труд"

Убеждаваме 30 компании да ускорят инвестициите у нас, интервю с министъра на икономиката Трайчо Трайков, "24 часа"

Как запушваш канали, които печелят 2 евро за кутия, Тихомир Безлов, "24 часа"

Политици опасно подслаждат фашизма с ягодов сироп, Иво Христов, "Сега"

В България се правят все по-лоши закони, интервю с проф. Красимира Средкова, "Сега"

Конфискацията на имущество изисква съдебна система на високо ниво, интервю с Йохан Хиршфелт, член на Венецианската комисия, "Дневник"

Басейнът "Спартак" и земята му - казус за учебник, "Дневник"

Харалан Александров: Има отчайващ дефицит на хора, които имат почтеността и знанията да работят, "Новинар"

Троянски кон или табун коне на държавна ясла?, Ирина Гигова, "Новинар"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ