Нищо ново, компютърен срив пак спря издаването на паспорти

Нищо ново, компютърен срив пак спря издаването на паспорти

Нищо ново, компютърен срив пак спря издаването на паспорти

До второ нареждане, всъщност до отстраняване на внезапно възникнала повреда в главния компютърен център на МВР се спира издаването на лични документи, включително и на шофьорски книжки, събощиха от ведомството.

Има технически проблем в локалната мрежа на главния компютърен център на МВР, който е блокирал цялата система за издаване на личните документи и на работата на КАТ, уточниха от Вътрешното министерство.

Издаването на новите документи чрез новата система, която включва вземане на биометрични данни започна с фалстарт в края на март. Тогава пък се яви софтуерен проблем в системата, внедрена от изпълнителя на поръчката "Сименс", който значително усложни и забави във времето подмяната на документи

Тази година изтича валидността на документите на над 2 млн. българи, като от 29 март до 30 май са приети 572 038 заявления и са издадени 407 237 лични карти и паспорти. От МВР очакват пикът за издаване на нови международни паспорти и лични карти да е през юли, тъй като валидността на много от тях изтича тогава.

С промяна в закона валидността на личните карти и шофьорските книжки за България бе удължена с 6 месеца.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ