"Окупирай Уолстрийт" вече има последователи в България

Окупирай Уолстрийт вече има последователи в България

Американското движение за протест „Окупирай Уолстрийт“ вече има свое българско разклонение. То ще проведе днес в градинката до Народното събрание първия си мирен протест „София 11.11.11 – за истинска демокрация сега“.

Освен това във Facebook се организират и други мирни протести в различни градове на страната под мотото „Окупирай Русе“ или „Окупирай Пловдив“. „Не искаме нашето бъдеще да зависи от политическите и финансови елити, които решават за нас вместо нас! Управляващите сили работят за печалбата на малцина, пренебрегвайки волята на огромното мнозинство и човешката и екологична цена, която всички трябва да платим. Нашите животи не са блага в техните ръце. Корумпираната система се разпада по целия свят, нека и ние я побутнем. Не се заблуждаваме от техните лъжи, те създадоха кризата, бедността, мизерията. Те се нуждаят от нас, а не ние от тях“, заявяват инициаторите на движението на страницата си във Facebook.

„Това не е протест просто срещу финансовите спекулации и икономическите свръх-елити, които чрез нечовекосъобразни, но законосъобразни манипулации изтръгват реалното богатство от живота на 99% от хората и го заменят с дълг, чрез който да контролират населението. Аз съм убедена, че "Окупирай света" не е толкова протестно движение, не е толкова срещу системата, а е предимно заявяване на качествено ново съзнание, което се е родило на тази планета", заяви за „МениджърНюз“ Валентина Данова, която е един от инициаторите на сформирането на движението у нас.

"Нямам конкретни очаквания за това, което ще се случи в България. Любопитна съм. И ако няма много хора по улиците на 11.11.11, това не е задължително лошо. Надявам се да излязат тези, които са наясно какво правят там. ", каза още тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ