Определиха финалистите в българската Евровизия

След концерт, излъчен на живо снощи по БНТ, бяха избрани 12-те песни, които ще продължат към финала на конкурса за песен, която ще представи България на Евровизия през тази година.

По регламент песента, която събере най-много зрителски гласове, се класира за финала. Песента, получила най-много точки от Академията от специално учередено жури, също става финалист, обясниха от телевизията. Снощи фаворитът на академията съвпадна с този на зрителите. Това бе песента „Love Is Alive” на Десислава (Dess). На второ място след нея публиката гласува най-много за песента „Love Unlimited” на Софи Маринова. Зрителите имаха възможност да подадат своя вот с един sms от всеки телефон в продължение на 20 минути. 

Останалите 10 песни в 12-те, които се класираха на полуфинала снощи, са: "Love Goes Around" на Цветелин Атанасов – Елвиса, "Chance For a Better Life" на група New 5, "Alone" на Рене Ранев, "The Way You See the World” на Go Week, "Eternal" на Симона Сиванио, "Keep Me Down" на Светозар Христов, "Пътят" на победителката в музикалното шоу за таланти "Гласът на България" Стелияна Христова и "Still Love You" на Тодор Гаджалов от същото шоу, както и песните „Вяра” и „Има ли път”, съответно на Вяра Пантелеева и Ивайло Колев от Star Academy.

Гости на сцената бяха Graviti Co и квартет „Стрингс”, балет „Дива”, а водещи - Миленита и Среброто, популярни лица от българския сериал, излъчван по БНТ – „Под прикритие”.

Финалът на българското издание на конкурса ще бъде на 29 февруари (сряда). Тогава ще бъде решено коя песен ще представи България в предстоящия през пролетта международен музикален конкурс Евровизия 2012, който тази година ще се проведе в Баку, Азербайджан, откъдето са миналогодишните победители. 

Изпълнението на настоящия фаворит на академията и зрителите – Десислава – можете да видите под текста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ