Партии се обявиха против използването на интернет тролове

Партии се обявиха против използването на интернет тролове

Партии се обявиха против използването на интернет тролове

Един закон за интернет би помогнал в борбата с партийните тролове, които пишат в мрежата, за да създават влияние в полза на дадена политическа група. Това заяви в предаването на bTV "Тази сутрин” депутатът Светослав Белемезов от АБВ. Антони Тренчев от Реформаторския блок допълни, че е възможна подобна инициатива.

Идеята дойде от декларация, с която 5 партии се отказаха от използването на тази услуга за създаване на имидж в интернет. Инициативата произлиза от РБ, но подписите на АБВ не попаднаха под нея, защото не присъствали на кръгла маса по обсъждането ѝ.

Според Тренчев такъв закон трябва да бъде широкоспектърен, защото има нужда от регулация и от правила. По думите му инициативите са реални и е възможно подобен проект да бъде следващата стъпка в борбата с троловете. Белемезов неколкократно обяви, че партията му осъжда практиката много остро. "Не сме били информирани за подписването на декларацията. Нямаше как да знаем, че в следствие на кръгла маса е формиран проект за декларация", каза той.

Тренчев уточни, че декларацията е от отворен тип и всеки, който иска да се присъедини към нея, е добре дошъл. Той отрече в управляващата коалиция да има липса на комуникация и призова да не се прави услуга на ДПС, които от положителното вадели твърдението, че не са били поканени. Депутатът отново заяви, че покани за кръглата маса са били изпратени на всички парламентарно представени партии.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ