Протестиращи от цялата страна се събраха на среща в Сливен

Протестиращи от цялата страна се събраха на среща в Сливен

Протестиращи от цялата страна се събраха на среща в Сливен

Представители на протестиращите срещу монополите от цялата страна се събраха днес на среща в Сливен. Очаква се на събранието да бъдат формулирани новите им искания след оставката на правителството. Те ще бъдат представени на националния протест утре, предадоха новинарските агенции.

Представители на недоволните от 35 града заявиха, че за смисленото продължаване на протестите е важно техните лидери от различните градове да се запознаят и да започнат да действат единно, за да не се допуска опорочаване на протестите и намеса на лица с користни намерения. Не се предвижда създаването на партия или неправителствена организация.

Мероприятието протича при закрити врати, като изявленията на организаторите ще бъдат обнародвани веднага след приключването му. Очаква се, че ще бъдат обсъдени исканията за нова конституция и гражданско участие в управлението, смяната на системата на управление в страната и на изборния закон, както и създаването на програма с национални приоритети.

В началото на срещата присъстващите подписаха декларация, в която попълниха трите си имена, ЕГН, както и дали принадлежат към партийна или неправителствена организация, предаде БТА.

Беше направена и проверка за истинността на данните чрез лични документи. От залата призоваха срещата да напуснат всички партийни членове. Една жена напусна доброволно срещата, а още двама бяха отстранени със сила.

В същото време представители на сдружението НАС - Свободен избор ще се съберат на "Кръгла маса" в столицата, предаде БНТ. На нея в ролята на слушатели са поканени лидери на политически партии.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ