Пътник нападна смъртоносно шофьорка на такси

Пътник нападна смъртоносно шофьорка на такси

Жена шофьр на такси от София се размина на косъм от смъртта, след като клиент я намушка с нож.

Сигнал за инцидента е подаден около 06.30 часа на тел. 112. 59-годишна жена, шофьор на таксиметров автомобил, позвънила и съобщила, че е ранена от клиент и уточнила, къде се намира. Незабавно на място били изпратени три автопатрула, съобщиха от МВР.

Жената била в съзнание и дала точно описание на извършителя. След кратко преследване, той бил заловен до езерото в кв. „Дружба”. При задържането мъжът се опитал да изхвърли във водата ножа, с който намушкал жената, но не успял.

Пред полицаите 59-годишната жена разказала, че взела клиента, видимо употребил алкохол, от дискотека в Студентския град. Той не пожелал да посочи краен адрес, а споменал, че ще я упътва в процеса на шофиране. Когато наближили езерото, 39-годишният мъж я накарал да спре колата, а при отказа й извадил от обувката си нож и я порязал по ръката. Пострадалата оказала съпротива, напръскала го със спрей, което го озлобило още повече. Тогава той я пробол два пъти в гърдите, след което излязъл от колата и побягнал.

Задържаният е на 39 години от кв. Горубляне и е криминално проявен - регистриран за притежание на взривни вещества, нанасяне на средна телесна повреда, шофиране в нетрезво състояние, осъждан.

Все още се изясняват мотивите на извършителя – дали става въпрос за грабеж или за нещо друго. „Колегите в болницата чакат лекарите да стабилизират жената, за да може да даде повече данни за самия инцидент“, заяви старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ