Пътник нападна смъртоносно шофьорка на такси

Пътник нападна смъртоносно шофьорка на такси

Пътник нападна смъртоносно шофьорка на такси

Жена шофьр на такси от София се размина на косъм от смъртта, след като клиент я намушка с нож.

Сигнал за инцидента е подаден около 06.30 часа на тел. 112. 59-годишна жена, шофьор на таксиметров автомобил, позвънила и съобщила, че е ранена от клиент и уточнила, къде се намира. Незабавно на място били изпратени три автопатрула, съобщиха от МВР.

Жената била в съзнание и дала точно описание на извършителя. След кратко преследване, той бил заловен до езерото в кв. „Дружба”. При задържането мъжът се опитал да изхвърли във водата ножа, с който намушкал жената, но не успял.

Пред полицаите 59-годишната жена разказала, че взела клиента, видимо употребил алкохол, от дискотека в Студентския град. Той не пожелал да посочи краен адрес, а споменал, че ще я упътва в процеса на шофиране. Когато наближили езерото, 39-годишният мъж я накарал да спре колата, а при отказа й извадил от обувката си нож и я порязал по ръката. Пострадалата оказала съпротива, напръскала го със спрей, което го озлобило още повече. Тогава той я пробол два пъти в гърдите, след което излязъл от колата и побягнал.

Задържаният е на 39 години от кв. Горубляне и е криминално проявен - регистриран за притежание на взривни вещества, нанасяне на средна телесна повреда, шофиране в нетрезво състояние, осъждан.

Все още се изясняват мотивите на извършителя – дали става въпрос за грабеж или за нещо друго. „Колегите в болницата чакат лекарите да стабилизират жената, за да може да даде повече данни за самия инцидент“, заяви старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ