Следващото поколение на жените-лидери - кои са те?

Следващото поколение на жените-лидери - кои са те?

Само за  четвърт век България успя да се открои на международната бизнес сцена с едно особено силно постижение - формира се и израсна успешно поколение жени лидери. Българките много успешно управляват бизнес на регионално и глобално ниво, когато са издигнати от компаниите майки, сочат всички статистики в последните години- и родни, и чужди. В чуждите компании в България има рекордно много жени на високи постове в сравнение дори с централите на тези компании.

Опитът на жените в бизнеса трябва да се разширява и да се прилага и в други сфери на дейност. Има много области, в които жените могат да развиват успешно предприемачество. Затова е важно да се вгледаме в бъдещето и във възможните модели за приемственост - следващото поколение жени-лидери. Кои са те? Какви нови качества имат? Как можем да ги подкрепим, за да са по-успешни? Отговорите на тези въпроси ще бъдат потърсени на четвъртата национална конференция, "Жените, нежната сила на бизнеса", организирана от сп. "Мениджър".

Тя ще се проведе днес, от 14.00 ч. в столичния Гранд хотел София. Над 120 изявени представители на бизнес елита у нас и обществено-значими личности ще присъстват на форума. Преобладаваща част от аудиторията са дами на различни ръководни позиции в почти всички сфери на бизнеса.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика, Томислав Дончев ще постави същинското начало на диалога за търсенето и утвърждаването на следващото, ново силно поколение на жените-лидери, а сред основните панелисти са още Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, Рени Миткова, изпълнителен директор на “ЕОС Матрикс”, Жулиета Серафимова, генерален мениджър на Гранд Хотел София.

Очаквайте по-късно днес подробен репортаж от събитието!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ