Сп. "Мениджър" търси български модел за утвърждаване на жените в бизнеса на национален форум днес

Сп. Мениджър търси български модел за утвърждаване на жените в бизнеса на национален форум днес

Сп. "Мениджър" търси български модел за утвърждаване на жените в бизнеса на национален форум днес

Кои качества правят българката добър ръководител и има ли български модел за утвърждаване на жените в бизнеса и обществото? Това са част основните теми в организирания от сп. „Мениджър” национален форум „Жените – нежната сила на бизнеса. Българският модел”, който започва в 13.30 ч. днес в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София.

Водещи представители на бизнеса и властта у нас заедно ще оформят профила на българския принос в актуалния напоследък дебат в цял свят за равнопоставено участие на жените на лидиращи позиции в управлението на компаниите и обществено-политическият живот.

Форумът ще бъде открит от столичния кмет Йорданка Фандъкова, която е една от малкото дами, управляващи европейски столици в момента.

Министърът по управлението на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще разкрие реалните предимства и преодолимите предизвикателства от участието на жените в държавната администрация.

Връзката между баланса на половете и успеха на компаниите, както и някои от най-успешните практики в развитието на жените в бизнеса ще представи Огнян Донев, председател на КРИБ и главен изпълнителен директор на „Софарма”.

Опитът на глобалните организации, които залагат в стратегиите си за успех на равнопоставеността между половете ще споделят Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Сименс България и Яна Игнатова-Ярмова, маркетинг директор на Procter&Gamble за целия свят.

Социологът Живко Георгиев ще очертае културата и традициите в българския модел в развитието на жените в бизнеса, а „Мениджър на 2011 г.” и главен изпълнителен директор на „Дунапак Родина” Станислав Разпопов ще сподели професионалните си наблюдения върху разликите между женския и мъжкия стил на управление.

Неподозираният потенциал на жените в технологиите като един от двигателите на бъдещето на Европа ще коментира Саша Безуханова, член на Консултативния съвет на Европейския център за жените в технологиите към ЕК и директор "Публична администрация" в Хюлет-Пакард за Централна и Източна Европа.

Даниела Петкова, главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие” ще говори по темата за равенството при заплащане на женския труд в България, а Петко Димитров, съдружник и управител на "ПрайсУотърхаус Купърс България" ще запознае участниците в събитието със световни практики за интегриране на жените във висшето управление.

"Мениджър Нюз" ще ви информира редовно за най-интересните факти и изводи от дискусията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ