Стартира третото издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива”

Стартира третото издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива”

Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” организират за трета поредна година фотоконкурс на тема „Благотворителността през обектива”.

Организаторите призовават фотографи-любители и професионалист, които имат сетивата да видят нечия кауза, добро дело, смислена промяна наоколо, лицата на хората, направили жест за другите, дарители, доброволци, активни граждани или са готови да ги потърсят от тук нататък да се запишат във фотоконкурса.

Категориите, в които ще бъдат излъчени победители в конкурса, са 8:

  1. Благотворителност и образование
  2. Благотворителност и здраве
  3. Благотворителност и култура
  4. Благотворителност и екология
  5. Благотворителност и социална подкрепа
  6. Моят герой (лицата и действията на хора, направили нещо изключително за друг човек или кауза)
  7. Фоторазказ за благотворителността  (група от 4 до 8 фотографии на една тема)
  8. Награда на публиката

Победителите в първите 7 категории се определят от жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Явор Попов. Осмият победител ще бъде излъчен чрез гласуване на публиката в сайта на конкурса.

Всички снимки трябва да бъдат придружени с кратък текст.

Церемонията по награждаването ще се състои в началото на юли 2014г., а наградените фотографии ще бъдат подредени в изложба. Те ще  бъдат публикувани и в специален каталог с издание на културно-информационния гайд  „Програмата”. От есента изложбата ще пътува и в различни градове на страната.

Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса - Аурубис България, Райфайзен банк, Софарма.

Партньори на конкурса са Българска фотографска акдемия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, Фотосинтезис, Фотобюлетин.

Медийни партньори са: БНТ, сп.„Обекти“, сп.„Мениджър“, културно-информационен гайд „Програмата, Offroad Bulgaria, Off News, Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България.

Конкурсът има за цел да популяризира ролята на благотворителността в обществото чрез средствата на фотографията и е подкрепен от фондация „Америка за България“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ