Читателите ни пишат: Ето така се асфалтира път!

"Скандално! Ето така се асфалтира път" С тези думи озаглавиха електронно писмо до нашата редакция служителите на фирма, която се намира на ул. „Клокотница“ 2А в столицата. Хората са възмутени от начина, по който се ремонтира асфалтовата настила на улицата.

„От вчера (23.06.2011 г.) се извършват ремотни дейности на участъка от улицата, по която по принцип непрекъснато минават автомобили, а автобуси влизат и излизат от Централна автогара“, гласи имейлът им. „Ремотните дейности включват изрязване на цели платна асфалт и полагане на такъв. Днес решиха да полагат асфалт точно пред административната сграда, в която работим. От чисто любопитство решихме да видим как точно се случва процесът. С изненада установихме, че пътят не се затваря, докато се извършват ремонтните работи, което е реална предпоставка за пътно-транспортни произшествия, създава опасност за работниците на пътя, както и за самите пешеходци. Не стига това, но и работниците предпочетоха да почиват на масите на заведението в нашата сграда, докато пият бира и пушат цигари. Това, което ни удиви най-много, обаче, беше, че качеството на извършените дейности беше компрометирано, тъй като всички автомобили започнаха да минават по пресния положен току що асфалт, както можете да видите и от клипчето, което сме приложили. По свидетелства на хора, които са следели процеса и вчера, водач на мотоциклет също е минал с голяма скорост върху асфалта, което, разбира се, е наложило след това работниците отново да оправят настилката. Изпращаме ви тази информация, защото смятаме, че е необходимо да заявим гражданска позиция и нещата да не се случват за пореден път по байганьовски!“, обясняват още очевидците.

Техни любителски снимки от ремонта на улицата можете да разгледате тук. След този текст можете да видите и заснетия от тях видеоклип.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ