Ръководството на „Мини Марица-изток" отстъпи, ще изплати бонуси

Ръководството на „Мини Марица-изток отстъпи, ще изплати бонуси

Ръководството на „Мини Марица-изток" отстъпи, ще изплати бонуси

Ръководството на „Мини Марица-изток” отстъпи под натиска на стачкуващите миньори, като обеща да изплати предвидените в Колективния трудов договор (КТД) допълнителни компенсации към трудовите възнаграждения на работниците и служителите.

Представители на мините и синдикалните структури на КНСБ и „Подкрепа" постигнаха съгласие за изплащане на допълнително трудово възнаграждение, в размер на 10,35% върху брутното трудово възнаграждение за IV-то тримесечие на 2011 г., което да бъде начислено към индивидуалните работни заплати на всички работници и служители в дужеството за месец декември 2011 г.

Оценявайки по достойнство положените усилия за изпълнение на производствената задача за миналата година и следвайки политиката на справедливо заплащане обвързано с резултатите от положения труд, 50% от размера на това допълнително трудово възнаграждение ще бъде съобразено с индивидуалните оценки на всеки един работник и служител за съответния период, заявиха от ръководството на „Мини Марица-изток”

Плащанията ще бъдат извършени в рамките на договорения по Колективен трудов договор срок до 25-то число на този месец.

Все още не е ясно дали това действие ще сложи край на стачката.

В продължение на пет дни миньорите стачкуваха, заплашвайки страната от сериозно поскъпване на електроенергията. Дори започна да се обсъжда вариант, в който страната ни да внася ток. Протестиращите настояваха за изпълнението на условията на Колективния трудов договор и изплащането на бонуси по 1000 лв. на човек.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ