„Ал Джазира”: Жените ли управляват България?

„Ал Джазира”: Жените ли управляват България?

„Ал Джазира”: Жените ли управляват България?

През последните години все повече жени заемат ръководни и отговорни постове в България. Това бе забелязано и от ислямиският сайт „Ал Джазира“, който пита в статия: Жените ли управляват България?

В нея изданието отбелязва, че 1/3 от собствениците и висшите мениджъри в България са жени. Според министъра на икономиката жени под 30-годишна възраст са заели около половината от тези постове, а за последните 5 години сред най-популярните политици се наредиха две дами, които всъщност са и двамата еврокомисари на България, откакто страната влизе в ЕС, пише „Ал Джазира“

Според статията жените заемат едни от най-трудните постове в България – министър на регионалното развитие, който е отговорен за правителствените усилия за изграждане на пътната инфраструктура; кмет на столицата София; министър на правосъдието, провеждащ реформите в съдебната система, която често е обект на остри критики от ЕС, както и председател на парламента.

Един ден жена дори може да стане министър на отбраната, но засега жена е само заместник-министър в този ресор, пише "Ал Джазира".

Българските жени доминират във високопоставените позиции и извън политиката. Например националната телевизия, националното радио, водещите частни телевизионни канали, както и петте най-продавани вестници са управлявани от дами. Освен това най-много жени ръководят ПР и маркетинговите компании в страната, отбелязва още изданието

Източник: „Фокус“

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ