100 000 руснаци вече имат имоти в България

100 000 руснаци вече имат имоти в България

100 000 руснаци вече имат имоти в България

Между 80 и 100 000 руски граждани са вече притежателите на имоти в България. Това събощи председателят на Асоциацията на рускоезичните собственици на недвижими имоти в Република България „Альоша“ Александър Анисимов на пресконференция в Генералното консулство на Руската Федерация във Варна.

Ако умножим тази цифра с цената на недвижимите имоти, ще видим и колко данъци влизат в българската хазна, каза още Александър Анисимов.

Повечето от имотите са по Черноморското крайбрежие, но има и във вътрешността на страната – например в Рупите.

 Всички тези хора идват с удоволствие в България, но срещат и различни трудности, каза Анисимов. Това е и причината за създаването на „Альоша“ – организация, която да брани интересите и правата им и да съдейства за по-добри контакти с местните власти, бизнеса и т.н.

Сред основните проблеми, с които се занимава организацията са оформянето на документите за придобиване на имот, които биха защитили надеждно интересите на купувача от недобросъвестни продавачи. Членове на асоциацията са се сблъскали и с „дупки“ в българското законодателство в частта за придобиване и управление на собственост, от които се възползват недобросъвестни строители, обясни Александър Анисимов.

Сериозен проблем е и ниското качество на работа от страна на редица обслужващи комплексите компании..

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ