40-годишен мъж с влязла в сила присъда е задържан за убийството на Вероника

40-годишен мъж с влязла в сила присъда е задържан за убийството на Вероника

40-годишен мъж с влязла в сила присъда е задържан за убийството на Вероника

Мъж на 40 години на име Илиян Здравков е с повдигнато обвинение за убийството на 23-годишната студентка от Велико Търново Вероника Здравкова. Той е обвинен от прокуратурата в грабеж и умъртвяване на девойката, съобщава "Дарик". Многократно е осъждан и в момента е с влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Здравков обаче не е влизал в затвора, а до момента е издирван за изтърпяване на наказанието.

Мъжът е бил задържан тази нощ в Горна Оряховица. Престъплението е разкрито от прокуратурата и полицията във Велико Търново, като първоначалните данни са получени след опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата.

Здравков е задържан за срок от 72 часа, като в момента се провежда разпитът му с участие на служебен защитник. С оглед на интересите на разследването, повече информация може да бъде оповестена не по-рано от утрешния ден, уточняват от прокуратурата.

Водолази претърсват реката край Първомайци, където се предполага, че е изхвърлена теслата, с която е убита Вероника.

След тридневно издирване на 3 март тялото на Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. Момичето изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава бе видяно за последно в района на гарата в старата столица. По това време Вероника се прибирала от работа. Сигналът за изчезването й е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея по телефона.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ