9 фирми представят България на изложението "Зелена седмица" в Берлин

9 фирми представят България на изложението Зелена седмица в Берлин

9 фирми представят България на изложението "Зелена седмица" в Берлин

България се представя с 9 фирми на световното изложение за продукти от хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството „Зелена седмица” 2011. което се провежда в Берлин между 21 и 30 януари.

Организатор на българското участие е Министерството на земеделието и храните. Музикален домакин на българския щанд е фолклорна група „Леб и вино”, която радва посетителите със своите изпълнения и показва още една частица от богатството и красотата на българската земя.

Тази година родното винопрозводство е  представено от марката "Стримон", чиито лозови масиви се намират близо до Сандански, в землището на село Левуново.

На българския щанд ще има бяло саламурено сирене, кашкавал, топени и топенопушени сирена, свежи и пастьоризирани млечни продукти от фирма "Жоси" ООД, чието производство се намира в гр.Дулово, област Силистра.

Месните продукти, малотрайните колбаси, пушените и печените деликатеси, шунката, трайните колбаси, деликатесите и пастетите от българска страна ще бъдат част от продукцията на „Тандем – В” ООД.

Нови биоактивни продукти показва Националения охлювовъден клъстър. От слузта и месото на охлюви, отгледани в българските ферми при екологично чисти условия, са изолирани природни продукти, като са изследвани свойствата им и възможността да се използват в хранително-вкусовата, фармацевтична и козметична индустрии.

Посетителите на изложението ще могат да дегустират качествата на сушените плодове и зеленчуци на фирма "Каладан" ООД.

И да си купят от ароматните свещи, солите за вана и баня и етеричните масла на фирма "Зорница Къмпани" ЕООД, която предлага натурални продукти от цветята на българската Розова долина.

Български продукти с грижа за красотата в Берлин предлага и "Rosa Eterna", която произвежда розово масло, лавандулово масло, розова вода и други етерично-маслени продукти.

Посетителите на щанда на България в „Зелена седмица” 2011 ще могат да си купят за спомен сувенири от фирма "Подеминвест", която предлага оригинални предмети за бита или украса от керамика, дърво и други материали, както и антики, които с изящните си форми и багрите ще им напомнят за южното слънце, природните богатства и красотата на България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ