Coca-Cola с награда за най-зелен бизнес

Coca-Cola с награда за най-зелен бизнес

Coca-Cola с награда за най-зелен бизнес

Кока-Кола ХБК България получи първа награда в категорията „Голям бизнес” за цялостната си политика по опазване на околната среда в рамките на националната кампания на Министерството на околната среда и водите “Зелена България”.

В кампанията на екоминистерството се включиха над 75 фирми и бизнес организации, кандидатствали в 3 основни категории – малък, среден и голям бизнес. Независимо жури селектира кандидатите по няколко водещи критерии: основният предмет на компанията да не е свързан с дейности за опазване на околната среда, инициативата или проектът да са изцяло финансирани от компанията и да са по нейна идея, компанията да не е прекъсвала инвестициите си в опазване на околната среда дори и в периода на икономическата криза.

Кока-Кола ХБК България участва с номинация за цялостна политика по опазване на околната среда – една от четирите основни области, в които компанията провежда социално-отговорна политика. Останалите три са: Oбщество, Работна среда и Пазар. В тези области компанията фокусира усилията си върху седем основни приоритета: Управление на водните ресурси, Климат и енергия, Опаковки и рециклиране, Здравето на потребителите, Развитие на местните общности, Развитие на служителите и Работа с доставчици.

По тези приоритети Кока-Кола ХБК България измерва и отчита стриктно и редовно количеството използвана вода (в литри), количество използвана енергия (в мегаджаули) и количеството генериран отпадък (в грамове) за производството на 1 л готова напитка.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември