Мая Манолова излезе на палатка пред паметника на Съветската армия

Мая Манолова излезе на палатка пред паметника на Съветската армия

Мая Манолова излезе на палатка пред паметника на Съветската армия

Формация "Левицата", в която влизат "Изправи се БГ" на Мая Манолова, АБВ на Румен Петков, Д21 на Татяна Дончева и бивши кадри на БСП, организира "палатков лагер" срещу премахването на Паметника на Съветската армия. Палатковият лагер в Княжеската градина до паметника на Съветската армия беше разположен в сряда по обед, като инициаторите носеха снимки на комунистически и съветски паметници в други държави, които са запазени.

Според организаторите - това са "ефективни действия в защита на Паметника на съветската армия" и настояват "да се прекрати войната срещу историческото наследство и паметниците".

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също обяви, че ще се включи в защитата на монумента, който според негови твърдения ще бъде демонтиран тази нощ.  „Тази нощ (на 9 срещу 10 август) управляващият колониален режим ще се опита да разруши Паметника на Съветската армия. Сега, след като осветлихме долнопробно лицемерният им план, може да отменят датата на събарянето за някоя от следващите вечери, но въпреки това софийската организация на „Възраждане“ днес /б.р. сряда/ от 19 ч. ще бъде пред паметника. Както многократно сме го заявявали, ще направим каквото е необходимо, за да не допуснем реставрация на фашизма в България. Управляващият фашистки режим трябва да бъде спрян и ще бъде спрян, а след това представителите му ще бъдат съдени за престъпленията си“, написа Костадинов в профила си в социалните мрежи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ