Разследването срещу Васил Божков приключи с обвинителен акт за убийство и опити за убийство

Разследването срещу  Васил Божков приключи с обвинителен акт за убийство и опити за убийство

Разследването срещу Васил Божков приключи с обвинителен акт за убийство и опити за убийство

Приключи разследването срещу Васил Божков и още шестима обвиняеми за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на убийства, изнасилвания и принуда за изнудване, за опит за изнасилване, за умишлено убийство; за опити за убийство на две лица, за подбуждане към умъртвяване на Б. С.  и за държане на наркотици, съобщават от Софийска градска прокуратура.

Предстои внасянето на обвинителен акт срещу Васил Божков за опит за изнасилване, за подбудителство към умишлено убийство на Й. Д /б.р. най-вероятно става дума за бизнесмена Йордан Динев/; за подбудителство към умишлено убийство на М. В /б.р. инициалите отговарят на името на Манол Велев, съпруг на Весела Лечева, който почина след като дълги години беше в кома след покушение срещу него/, което е останало във фазата на опита и за подбуждане към умъртвяване на Б. С.

Обвинителен акт ще бъде внесен и срещу Н. С. за извършването на умишлено убийство на Й. Д., подбудител към което е Васил Божков.

От прекратеното досъдебно производство са отделени и материалите, които касаят обвинението на Васил Божков за подбудителство към умишлено убийство на Алексей Петров през 2015 г., което е останало във фазата на опита. Те се изпращат за присъединяването им към делото, което е образувано през 2016 г. по същия повод и което също е под ръководство и надзор на СГП.

От материалите по делото са отделени тези, които касаят обвинението на Васил Божков и на К. Б. за изнудване, извършено от двамата в съучастие, като отделените материали се изпращат по компетентност на ОП-Плевен, в чиито район съгласно обвинението е извършено престъплението.

Отделени са и материалите, касаещи обвинението на Веселин Б. за държане на наркотици, като същите се изпращат по компетентност на РП-Благоевград, в чиито район според обвинението е извършено престъплението.

Наказателното производство е прекратено срещу петима от обвиняемите в частта относно ръководството и участието в организирана престъпна група, доколкото доказателствата за наличието на такава не са достатъчно убедителни и обвинението в тази му част не е защитимо пред съда.

Обвинителните актове може да бъде внесени след като изтече срокът за обжалване пред Софийски градски съд на постановлението за частично прекратяване на разследването или след като същото бъде потвърдено или изменено от съда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ