Скандал между ПП и БСП на петъчното заседание на парламента

Скандал между ПП и БСП на петъчното заседание на парламента

Скандал между ПП и БСП на петъчното заседание на парламента

Вчера депутатите спориха по промените в Избирателния закон над 11 часа, завършвайки заседанието в полунощ. Въпреки продължителните дискусии в залата на парламента не беше гласуван нито един текст от предложените промени.

Бившите коалиционни партньори от „Продължаваме промяната” и БСП влязоха в остър спор за кодовете на машините. Георги Свиленски обяви, че социалистите няма да изтеглят искането да се гласува с хартия, защото е имал предложение от Кирил Петков.

„Ще ви кажа защо БСП иска този закон – защото вие откраднахте изборите.“ Така се обърна заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски към депутатите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс.

„Защото вашият съпредседател и бивш министър-председател каза: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България?", продължи той.

Последва реплика от Кирил Петков , който обясни, че не е бил разбран правилно от Свиленски.

„Единственото, което съм ви казал е, че ние сме готови да подкрепим всякакви предложения за одитиране на кода на машините”, поясни той.

Свиленски отказа да оттегли думите си и обясни, че откакто е депутат винаги е говорил само истината от парламентарната трибуна.

„Нали знаете кой настъпва два пъти мотиката по един и същи начин? Защо го правите”, попита депутатът от БСП.

„Следващата седмица ще подам дело /бел.ред. вероятно има предвид "ще подам иск"/, закани се на свой ред Петков.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира 12-часовите петъчни скандали в Народното събрание по време на дебатите по Изборния кодекс в личната си фейсбук страница.

"Вижте това видео. В него депутатът от БСП Георги Свиленски обвинява доскорошните си коалиционни партньори от “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, че са откраднали изборите. Нали чувате добре? Обвинява ги, че са откраднали изборите! По думите на Свиленски, Кирил Петков е отишъл при него и му е казал, цитирам: “Оттеглете закона и ще Ви дам кодовете (на машините)”, пише Трифонов.

"Това изглежда като някакъв майтап, но всъщност е изключително скандално. Защото бившият премиер е предложил на практика престъпна сделка - да позволи на БСП да манипулират машините, ако се откажат от хартиените бюлетини", категоричен е лидерът на ИТН.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ