СМГ остава с най-висок бал и при второто класиране, свободни места има във всички гимназии

СМГ остава с най-висок бал и при второто класиране, свободни места има във всички гимназии

Излезе второто класиране за гимназиите след 7-ми клас. В столицата баловете за гимназиите паднаха, но с малко. Във всички гимназии, дори най-желаните, има свободни места. 968 ученици останаха некласирани и на втория етап.

Софийската математическа гимназия остава училището с най-висок бал - 482. Доминацията на езиковите гимназии леко отстъпва и както и при първото класиране, на второ място е Технологично училище за електронни системи /ТУЕС/, следвано от 91-ва немска, 164-та испанска, 73-то училище, Втора английска, Първа английска и 51-во училище, съобщи БНТ.

Промяната е в края на таблицата, където 9-та френска гимназия се придвижи на девето място. НПМГ изпадна от десетката, а в нея се връща 22-ро училище.  "Паднаха с малко точки, между една и четири точки, така че все пак това е естествен процес, но наистина разликата е минимална", каза Ваня Кастрева, началник на РУО, София.

В момента има 1404 свободни места във всички училища. На втория етап се класираха 5010 ученици. Те задължително трябва да се запишат между 20 и 24 юли иначе ще загубят мястото си. 968 деца обаче и сега не успяха да се класират, за тях остава третото класиране.

Свободните места за него ще бъдат обявени на 25 юли. Ако учениците не са доволни от класирането си и искат да участват в третото класиране, трябва много да внимават. "И да знаят, че поемат риск да загубят мястото, на което вече са класирани и са се записали", обясни още Ваня Кастрева. Третото класиране ще излезе на 31 юли.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ