Порошенко: Все още няма добри новини за Украйна

Порошенко: Все още няма добри новини за Украйна

Все още "няма добри новини" от преговорите в Минск, където  президентите на Русия, Украйна, Германия и Франция се опитват от повече от 14 часа да постигнат споразумение по мирен план за Украйна. Това заяви пред Франс прес украинският държавен глава Петро Порошенко. Изявлението му охлажда оптимизма след съобщението, че преговорите са приключили с проект за документ.

„За съжаление, все още няма добри новини. За момента няма никакви новини. Все още има надежда", казал Порошенко. Той добавя, че някои условия, поставяни от руската страна, били „неприемливи".

По информация на Газета.ru. Украинският президент Петро Порошенко е прекъснал за известно време участието си в преговорите между лидерите на „нормандската четворка“. В момента Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Владимир Путин беседват помежду си, а Петро Порошенко се намира в друго помещение.

Преговорите продължават в разширен формат, съобщи РИА Новости.

Към президентите на Путин, Порошенко и Оланд и канцлера Меркел са се присъединили външните министри на Русия, Германия и Украйна Сергей Лавров, Франк-Валтер Щайнмайер и Павел Климкин. В преговорите участва и представителят на ОСЕ Хайди Талявини, която по-рано напусна срещата на контактната група.

Според руските медии, срещата в широк формат може да родължи още няколко часа.

Още за преговорите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ