Севернокорейски лидер екзекутиран с огнехвъргачка?

Севернокорейски лидер екзекутиран с огнехвъргачка?

Заместник-министърът на обществената сигурност в Северна Корея е бил екзекутиран, като е изгорен жив с огнехвъргачка, твърди южнокорейското издание "Чосун илбо". Страховитата екзекуция била част от чистката, които севернокорейският лидер Ким Чен Ун провежда сред привържениците на екзекутирания си чичо Чан Сон-тхек, пише "Вашингтон поуст".

Вижте още: Ким Чен Ун екзекутира чичо си

О Санг Хон е бил изгорен жив, защото бил превърнал апартамента си в персонален склад за оръжия и боеприпаси и по този начин нарушил сигурността на севернокорейския лидер.

Твърди се, че през този уикенд е била убита и по-голямата сестра на Ким Чен Ун - Ки Сън, предаде "Фокус". Смята се, че тя е подкрепяла политическата линия на екзекутирания през месец декември чичо на севернокорейския лидер.

Данните за екзекуциите са получени от анонимен източник, цитиран от южнокорейския в. "Чосун илбо". За тях, както и за много други събития, случващи се в затворената азиатска държава, няма официално потвърждение. Истории като тази, че чичото на Ким Чен Ун е бил разкъсан жив от кучета, по-късно бяха опровергани. 

Сегашното съобщение обаче звучи по-достоверно, тъй като идва от източник, който е давал и друга, потвърдена информация за чистките на Ким Чен Ун, пише "Вашингтон поуст". По-рано тази седмица например стана ясно, че лидерът възнамерява да унищожи около 200 от поддръжниците на покойния си чичо. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ