Почина звездата от „Големият Лебовски“ Дейвид Хъдълстън

Почина звездата от „Големият Лебовски“ Дейвид Хъдълстън

Почина звездата от „Големият Лебовски“ Дейвид Хъдълстън

На 85-годишна възраст почина актьорът Дейвид Хъдълстън, известен с ролята си в култовата комедия "Големият Лебовски" на братя Коен, предадоха световните агенции.

Съпругата на актьора Сара Кьопе е съобщила за в. "Лос Анджелис таймс", че Хъдълстън е починал на 2 август от заболяване на сърцето и бъбреците в напреднал стадий, посочва БТА.

Въпреки че се появява едва в няколко сцени от филма, Дейвид Хъдълстън ще бъде запомнен най-вече с ролята си на милионера Джеф "Големия" Лебовски, чийто персонаж е бъркан с този на негов съименник и пройдоха по прякор "Пича" (Джеф Бриджис).

Дейвид Хъдълстън е роден през 1930 г. във Винтън, Вирджиния. Преди да започне да изучава актьорско майсторство в Ню Йорк е служил във ВВС на САЩ. В началото на 55-годишната си кариера се изявява в театъра. Сред по-известните му роли в киното освен в "Големият Лебовски" са в продукциите "Дядо Коледа: Филмът" и "Горящи седла". Бил е участвал като гост-звезда в редица телевизионни сериали, сред които "Момичетата Гилмор" и "Западното крило".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ