Екран

Забраниха на Уил Смит да присъства на „Оскарите“ през следващите 10 години

Забраниха на Уил Смит да присъства на „Оскарите“ през следващите 10 години

Забраниха на Уил Смит да присъства на „Оскарите“ през следващите 10 години

Забраниха на актьори Уил Смит да посещава церемониите по раздаването на наградите „Оскар“ и всяко организирано от Американската академия за филмово изкуство в продължение на 10 години, предаде Би Би Си.

Причината е поведението на Смит на тазгодишната 94-а церемония по раздаване на наградите, по време на която той удари плесница на комика Крис Рок, след като той се пошегува с прическата на съпругата му Джейда Пинкет Смит. По-малко от час по-късно той получи „Оскар“ за „Най-добра главна мъжка роля“ за участието си във филма „Методът: Уилямс“, където той играе бащата на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс.

В изявление на Академията се посочва, че 94-ите награди „Оскар“ са били „засенчени от неприемливото и вредно поведение, което видяхме да показва г-н Смит на сцената.

Смит се извини за действията си и подаде оставка като член на Академията и вече няма да може да гласува за филми и роли, номинирани за „Оскар“.

В изявлението се казва още, че забраната на Смит има за цел да защити изпълнителите и гостите и да „възстанови доверието в Академията“. Оттам също така благодариха на Крис Рок за това, че е „запазил самообладанието при извънредни обстоятелства“.

При подаването на оставка Смит каза, че е „предал доверието на Академията“ и е „с разбито сърце“ заради действията си. Той каза, че ще „приеме напълно последствията  за поведението си“.

Смит е сред малкото членове на Академията, чието членство е било отнето. Сред тях Харви Уайнстийн, Роман Полански, Бил Козби,  Кармин Кариди и Адам Кимъл.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ