Джони Деп заведе дело за клевета срещу Амбър Хърд

Джони Деп заведе дело за клевета срещу Амбър Хърд

Джони Деп заведе дело за клевета срещу Амбър Хърд

Джони Деп подаде съдебен иск срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета. Холивудската звезда визира в жалбата си публичните твърдения на Хърд в статията на Washington Post от 2018 г., в която казва, че е преживяла домашно насилие.

58-годишният Деп иска да получи обезщетение заради оклеветяването в размер на 50 милиона долара. Публикацията е накърнила репутацията на актьора и е причинила вреди на филмовата му кариера, твърдят неговите адвокати. В статията не се споменаваше конкретно името на Деп, но адвокатите му са категорични, че бившата му съпруга е имала предвид именно него.

„Действията на Хърд бяха сложна измама, предназначена да подобри кариерата й“, се посочва в новата съдебна жалба на Деп.

Деп и Хърд се запознаха по време на снимките на "Дневниците на едно пиянде" през 2011 г. и се ожениха четири години по-късно. Хърд обвини Деп в домашно насилие, след като тя подаде молба за развод през 2016 г. След серия от съдебни дела актьорът беше зачеркнат от много филмови проекти. Един от последните известни примери е замяната му в третия филм от франчайза "Фантастичните живтони" с датския актьор Мадс Микелсен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ