"Булгаргаз" предлага природният газ да поевтинее с 3,42% през април

Булгаргаз предлага природният газ да поевтинее с 3,42%  през април

"Булгаргаз" предлага природният газ да поевтинее с 3,42% през април

Природният газ да поевтинее с 3,43% от април и да се продава за 103,08 лева за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това се предлага в заявление на общественият доставчик "Булгаргаз", внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщиха от дружеството. 

Припомняме, че енергийният регулатор утвърди цена на природния газ за март от 106, 74 мегаватчаса (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Окончателното предложение за утвърждаване на цена на природния газ за април ще бъде депозирано в КЕВР на 1 април, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31 март, допълват от газовото дружество.

Прогнозната цена на природния газ за месец май е 92,54 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или с 10,23 на сто по-ниска от внесената за утвърждаване цена за април, поясниха от "Булгаргаз". От газовата компания добавиха, че на 1 май в КЕВР ще бъде внесено окончателното предложение за утвърждаване на цена на природния газ за май при отчитане на котировките на ценообразуващите компоненти към 30 април.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ