Цените на петрола се понижиха на фона на опасенията за търсенето

Цените на петрола се понижиха на фона на опасенията за търсенето

Цените на петрола се понижиха на фона на опасенията за търсенето

Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък, след като опасенията за търсенето взеха превес над ограниченото глобално предлагане на фона на данните от САЩ, които показаха слабо търсене на бензин по време на пиковия летен сезон на шофиране, пише Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,91 долара, или 0,85%, до 106 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол WTI се понижи с 1,06 долара, или 1,06%, до 98,82 долара за барел, следвайки спад от 1,9% в сряда.

Цените на петрола остават нестабилни, тъй като вниманието на търговците е разкъсано между ограничените глобални доставки поради загубата на руски барели петрол след нахлуването на страната в Украйна и страховете от предстояща рецесия, която би могла да отслаби търсенето на енергия.

Запасите от бензин в САЩ са се увеличили с 3,5 млн. барела миналата седмица, показват правителствени данни в сряда, далеч надхвърляйки прогнозите на анализаторите в проучване на Ройтерс за увеличение от 71 хик. барела.

„Намираме се в пика на сезона на шофирането в САЩ, а търсенето на бензин изостава“, каза Стивън Шорк, директор на The Schork Report.

Ръководителят на отдела за изследване на суровините на ING Уорън Патерсън каза, че данните за запасите в САЩ са относително низходящи, тъй като запасите от бензин се повишиха въпреки по-слабата продукция на рафинериите през седмицата.

„Изглежда по-високите цени оказват известно влияние върху търсенето, като това на бензин отново е сезонно ниско през седмицата“, добави той.

Притесненията относно доставките на Либия също намаляха, тъй като Националната петролна корпорация (NOC) съобщи в сряда, че производството на суров петрол е възобновено в няколко петролни находища, след премахване на форсмажорните обстоятелства върху износа на нефт миналата седмица.

„Очакваме фючърсите на петрола Брент да паднат до 100 щатски долара за барел до четвъртото тримесечие на 2022 г., което предполага скромен спад от настоящите нива“, посочи анализаторът на Commonwealth Bank Вивек Дар в бележка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ