"За да тичам" - фоторепортаж от 32-ия софийски маратон

За да тичам - фоторепортаж от 32-ия софийски маратон

"За да тичам" - фоторепортаж от 32-ия софийски маратон

„За да тичам” – това е причината, довела днес Адриан на 32-то издание на международния маратон в София. Той е на седем години и половина и е един от хилядите участници в най-масовото спортно състезание, събрало спортисти от всички континенти.

В дистанциите (класическо бягане на 42,195 км, масов старт на 3 км, 8,4 км и 20 км) участваха както професионални спортисти, така и любители, деца, ученици, цели семейства и дори домашни любимци. Много позитивно настроение цареше навсякъде около старта. Немалко участници се бяха включили в маратона с благотворителни цели. Четирима супергерои се бяха строили заедно със своя приятел – момченце с церебрална парализа, настанено в специална количка, за да тичат заедно с него до финала. А бензиностанции ЕКО обявиха, че даряват по 5 лв. за всеки стартирал участник в маратона за центъра за деца с аутизъм „Тацитус"

Началото на маратона бе дадено от кандидат кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, която е също така и съпредседател на организационния комитет на София 2018 – Европейска столица на спорта. Заедно с нея на откриването присъстваха и министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателят на БОК Стефка Костадинова.

Пръв до финала стигна етиопецът Самуел Демие с резултат  2 ч. 16 мин. 44 сек. След него премина  кениецът Моузес Кибире, с когото се конкурираха до последно. Ребека Корир от Кения е шампионката при жените, която постави и личен рекорд с времето си 2 ч. 32 мин. 36 сек. Йоло Николов е първият българин стигнал до финала, а Милица Мирчева е първа сред българките.  Ето и кратък фоторепортаж от събитието.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ