Едва 50 % от работодателите у нас осъзнават нуждата от дигитално обучение на служителите си

Едва 50 % от работодателите у нас осъзнават нуждата от дигитално обучение на служителите си

Едва 50 % от работодателите у нас осъзнават нуждата от дигитално обучение на служителите си

Едва 50 на сто от работодателите у нас осъзнават нуждата от обучение и развитие на дигиталните умения на своите работници и служители. Нашата мисия е заедно да променим това – и то много бързо“. Това  заяви д-р Милена Ангелова главен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и ръководител на проекта "Развитие на дигиталните умения“ по време на заключителната пресконференция за отчитане на неговото изпълнение.

Според Милена Ангелова дигиталната трансформация е глобална реалност, оформяща начина, по който организациите и хората взаимодействат и работят в бъдеще. Само през тази година разходите за дигитална трансформация ще достигнат 2,3 трилиона долара в световен мащаб – сериозно предизвикателство е обезпечаването на работна сила с необходимите дигитални умения", посочи още гя. 

„Уменията са ключът, който ще ни доведе не просто до една успешна професионална реализация и развитие на нашето общество като цяло, както и на успешно преминаване през дигиталния и зелен преход. Очаква се до 2030 г. 80% от населението на Европа да има основни дигиталния умения. През 2023 г. у нас тези хора са едва 30%, а вече почти 90% от работните места в България изискват наличие на такива умения. Точно за това проектите на АИКБ и на останалите социални партньори са изключително важни. Те са част от по-големия пъзел, който правим заедно, за да създадем екосистема за успешен дигитален преход и подготовката на хората за него“ посочи Наталия Ефремова – зам.-министър на труда и социалната политика.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Най-важният критерий за успех в живота според Уорън Бъфет
На днешната дата, 7 юни. Имен ден празнуват Валери и Валерия
Иран направи първата си неуловима хиперзвукова ракета
Apple представи първите си очила за смесена реалност
Зеленски: Украйна получи сериозна оферта за изтребители Ф-16
Продължават масовите евакуации след частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ
Над 75% от българите трудно покриват ежедневните си разходи
Пак скандали в парламента, този път заради избора на Делян Пеевски за член на конституционната комисия