Фед оцени икономиката на САЩ като стабилна

Фед оцени икономиката на САЩ като стабилна

Фед оцени икономиката на САЩ като стабилна

Икономическата активност в САЩ остана до голяма степен стабилна през септември - началото на октомври, съобщи Федералният резерв( Фед) в публикувания в сряда регионален преглед, който се нарича "Бежова книга".

Само три от 12-те региона отчитат ускоряване на икономическия растеж.

Потребителските разходи бяха разнопосочни, като активността в туристическия сектор като цяло продължи да се подобрява, банките отчетоха лек спад в търсенето на кредити, а условията на жилищния пазар останаха по същество непроменени спрямо предходния период на прегледа, като броят на жилищата за продажба остана нисък.

Активността в производствения сектор също беше разнопосочна, но представителите на много региони отбелязаха подобрени очаквания за тази област.

"Прогнозите за икономиката на САЩ в близко бъдеще до голяма степен предполагат или стабилност, или (леко) забавяне на растежа", се казва в "Бежовата книга".

Потребителските цени в САЩ като цяло продължиха да се повишават с умерен темп. Нарастващите производствени разходи в производствения сектор се забавиха или стабилизираха, докато поскъпването на услугите продължи да се ускорява.

"Повишенията на цените на горивата, заплатите и разходите за застраховки допринесоха за инфлацията в цялата страна", се казва още в проучването на Фед.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ