Най-богатите наследници в Русия

Най-богатите наследници в Русия

Най-богатите наследници в Русия

Най-богатата руска наследница се оказа Виктория Михелсон, дъщеря на съсобственика и ръководител на най-големия независим производител на природен газ в страната „Новатек” Леонид Михелсон. Това показа класация, съставена от списание „СЕО”. Виктория надмина предишния лидер в списъка Юсуф Алекперов.

Изданието оцени капитала на Леонид Михелсон на 13,74 милиарда долара. Виктория е единствената наследница на това богатство. Тя е родена през 1992 г. Условният капитал на Юсуф, син на съсобственика на „Лукойл” Вагит Алекперов, се изчислява на 12,03 млрд. долара. На трето място в класацията се оказа дъщерята на ръководителя на търговската мрежа „Магнит” Сергей Галицки – Полина, чието бъдещо състояние се оценява на около 8,26 милиарда.

Четвъртото и петото място в рейтинга останаха за децата на собственика на компанията „Ренова” Виктор Векселберг – Ирина и Александър. Всеки от тях ще наследи 7,97 млрд. долара. Шести и седми са дъщерите на собственика на „Алфа груп” Михаил Фридман – Лора и Екатерина (7,66 млрд.).

В класацията са включени 88 наследника на руски бизнесмени. За съставянето й е използван ежегодният рейтинг на милиардерите в страната на сп. „СЕО”. Тъй като изданието е разделило състоянието на богаташите между техните наследници, многодетните семейства са останали на по-ниските места в класацията.

Така състоянието на Роман Абрамович, което се оценява на 11,5 млрд. долара, ще бъде разделено между седемте му деца. В резултат на това на всяко от тях се падат „скромните” места от 60-о до 66-о, макар баща им да влиза в десетката на най-богатите руснаци.

На първите места в списъка не попаднаха нито наследниците на най-богатото руско семейство, нито на най-богатия бизнесмен в страната. Според версията на „СЕО” най-богатата фамилия в Русия са Гуцериеви, които контролират „Руснефт” и „Бинбанк”. Децата на Михаил Гуцериев обаче заеха едва 53-то и 54-о място. Що се отнася до най-богатия човек в страната Алишер Усманов, по данни на „Форбс” той няма деца. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ